Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları
24 Temmuz 2023

Türkiye, doğal güzellikleri ve kamp yapmaya imkan tanıyan tesisleri ile kampçılar için vazgeçilmez bir konumda. Kamp yapmayı sevenler için birbirinden güzel alternatif bölgeler bulunan ülkemizde keyifli bir kamp deneyimi geçirmek mümkün. Her mevsim kamp yapılabilecek olan bu kamping alanlarında muhteşem deneyimlere açık olun. Eğer kamp turizmini deneyimlemek istiyor ve pikap bir araç bakıyorsanız Stork Camper markasını tercih ederek işe başlayabilirsiniz. Stork Camper’ın kampçılara uygun bir şekilde takılıp çıkarılabilen özel kabini ile kamp deneyiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Türkiye’de pek çok alanda kamp alanı bulunuyor. Bunun için aşağıdaki yazımızda size yardımı olacak kamp alanlarını bulabilirsiniz.

 

Blog 2

Marmara Bölgesi Kamp Yerleri

Marmara Bölgesi, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlere yakınlığı nedeniyle bu şehirlerden ilk kamp deneyimini yaşamak isteyenler veya başka bölgelerden gelecekler için hem ücretli hem de ücretsiz olan pek çok kamp alanına sahip. Coğrafi konumu itibariyle Marmara Bölgesi’nde hem deniz kıyısında hem de ormanlık alanlarda kamp yapılacak yerler listesine bloğumuzdan ulaşarak kamp yapabilirsiniz.

  1. Kocayayla Kamp Alanı

Marmara Bölgesi’nde kamp yapılacak yerler arasında ilk akla gelenlerin başında Kocayayla Kamp Alanı geliyor. Kocayayla Kamp Alanı, Bursa’da yer alan ve kampçılar için her türlü imkanı sunan bir alan olarak dikkat çekiyor. Bölgenin en yüksek yaylası ve kamp alanı olan Kocayayla, tamamen ücretsiz bir kamp alanı. Stork Camper pikap aracınıza bağlanan özel kabin sayesinde konaklamayı en rahat şekilde yapmanız mümkün.

  1. Kilimli Kamp Alanı

Yine Bursa’da bulunan bir başka kamp alanı ise Kilimli Kamp Lalanı. İçerisinde bulunan göl ile eşsiz bir güzellik sunan alan, mutlaka görülmesi gereken kamp yerleri arasında geliyor. Birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz olanakların bulunduğu Kilimli Kamp Alanı’nı Uludağ’ın zirvelerinde yer alması nedeniyle Marmara Bölgesi’nde en çok tercih edilen alanlardan biri. Kamp alanı çevresinde ayrıca su ihtiyacınızı karşılaşacağınız çeşme de yer alıyor. Burada çadır kurma gibi zahmetlere girişmeden Stork Camper pikap aracınızla verilen kabin ile birlikte kolayca takarak çıkartabilirsiniz.

  1. Ormanlı Plajı

Ormanlı Plajı özellikle yaz aylarında muhteşem bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz bir kamp yeri. İstanbul’da kamp yapmak isteyen kişiler için Marmara Bölgesi’nin en güzel kamp alanları arasında geliyor. Ormanlı Plajı Kamp Alanı’nda her türlü kamp imkanı da yer alıyor. İstanbul’un Çatalca ilçesinde yer alan bir kamp alanı olan Ormanlı kamp yapılacak yerler arasında en çok tercih edilen yerler arasında.

Ege Bölgesi Kamp Yerleri

Ege Bölgesi ülkemizin en güzel kamp alanlarına sahip yerler arasında geliyor. Özellikle yaz aylarında pek çok kişi tarafından bu bölge tatil amaçlı da tercih ediliyor. Bölgede kamp yapılacak yerler listesine bir göz atabilirsiniz.

  1. Karagöl Kamp Alanı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Karagöl kamp alanı Ege bölgesinin en meşhur kamp alanlarından bir tanesi. İçerisinde bir gölün de bulunması en büyük avantajlarından. Karagöl Kamp Alanı’nda konaklama imkanını Stork Camper aracınızla çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilir, pikap aracınızı kamp için barınak haline getirebilirsiniz.

  1. Bozcaada Kamp Alanı

Ege Bölgesi’nin en iyi kamp alanları arasında gösterilen Bozcaada Kamp Alanı, en güzel kamp yapılacak yerler listesinde bulunuyor. Bozcaada’nın tam güneyinde kalan bu kamp alanında her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Pek çok kampçının tercih ettiği yerlerden olan Bozaada’da Ayazma Plajı’na 300 metre uzaklıkta yer alıyor. Özellikle yaz aylarında burada konaklama imkanı bulabilirsiniz.

  1. Fethiye Kabak Koyu

Ege bölgesinde yer alan doğal kamp alanlarından olan Fethiye Kabak Koyu da sürekli olarak tercih edilen ve yoğun ziyaretçi akımına uğrayan yerlerden. Fethiye Kabak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alıyor. Aynı zamanda Ölüdeniz’e yakınlığıyla ve muhteşem manzarasıyla bölgenin en meşhur kamp yapılacak yerler listesinde bulunuyor.

Akdeniz Bölgesi Kamp Yerleri

Ülkemizin saklı cennetlerini içerisinde barındıran Akdeniz Bölgesi, en popüler tatil bölgesi olarak da biliniyor. Bölge olağanüstü güzellikteki kamp yerleriyle de dikkat çekiyor. Kamp yapılacak yerler listemizi inceleyerek güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

  1. Olimpos

Olimpos, Akdeniz Bölgesi’ndeki en meşhur kamp alanları arasında yer alıyor. Bu kamp alanı ayrıca denize yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Sıak hava da bile orman içinde serin bir tatil yapmak mümkün. Stork Camper ile bu bölgede rahatça bir kamp yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Olimpos Türkiye’nin en gözde kamp yapılacak yerler arasında bulunuyor.

  1. Patara

Patara hem bir kamp alanı hem de Akdeniz bölgesinin en uzun plajına sahip. Akdeniz’de kamp yapma olanaklarının en iyi olduğu yerler arasında olan Patara aynı zamanda tarihi özelliğiyle de bir çok kampçı tarafından tercih ediliyor.

  1. Dedegöl Dağı

Akdeniz Bölgesi’nin ücretsiz kamp yapma olanakları arasında yer alan Dedegöl Dağı, Isparta’nın en güzel yerlerinden. Isparta’nın saklı güzellikleri arasında gösterilen Dedegöl Dağı muhteşem manzaraya sahip. Isparta’nın Melikler Yaylası’nda yer alan alan, rahatça kamp yapma olanağı fırsatı yakaladığınız yerlerden. Burada kamp yaparken trekking yapma imkanına da sahip olabilirsiniz. Bölgede yer alan tarihi mağaraları gezebilirsiniz.

  1. Taşucu

Taşucu, Mersin’de bulunan en güzel manzaraya sahip kamp alanlarından. Mersin’in saklı cennetlerinden biri olarak bilinen bölgede en rahat kamp imkanına Stork Camper aracınıza takacağınız kabin ile sahip olabilirsiniz.

  1. Geyikbayırı

Akdeniz’in muhteşem kamp alanlarından bir tanesi de Geyikbayırı. Özellikle yaz aylarında tercih edilen kamp alanı plaja yakın bir konumda yer alması nedeniyle tercih ediliyor. Hem konaklama hem de güzel bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz Geyikbayırı Akdeniz’in en sevilen kamp bölgelerinden biri olarak biliniyor.

Stork Camper Modüler Yaşam Kabini, Avusturya “Design Month Graz 2020″de sergilendi