İzmir’in En Popüler 10 Kamp Alanı

9 Temmuz 2024

İzmir Ege Denizine olan kıyıları ve mükemmel doğal hayata sahip olan yakın çevresi ile tatilcilerin popüler mekânlarının başında gelir. Çeşme gibi gözde tatil beldelerinin yanı sıra çadır, kamp ve karavan tutkunlarına hitap edebilecek çok sayıda yer ilin mükemmel coğrafyasına dağılmış durumdadır.

Gümüldür Orman Kampı, Menderes

Menderes ilçesi Gümüldür Beldesinde bulunan Orman Kampı çam ormanlarında serinlemek ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler tarafından rağbet görür. Gümüldür Orman Kampı denize girmek isteyenlere de doğa yürüyüşü yapmak isteyenlere de mükemmel seçenekler sunar. Çam ağaçları altına kuracağınız çadırda rüzgârın sesini dinlemek isterseniz buradan daha iyi olan çok az yer bulursunuz.

Gümüldür Orman Kampı Kamp Olanakları

İzmir kamp alanları arasında oldukça popüler olan Gümüldür Orman Kampı çadır kampı olanağının yanı sıra dileyenlere karavan kiralama imkânı da sağlamaktadır. Tesiste ayrıca WC, duş, restoran, bar, manav, kasap, market, otopark gibi çeşitli olanaklar mevcuttur. Gümüldür kamp alanları içerisinde en donanımlılarından birisi sayılabilir.

Gümüldür Orman Kampı Konum Bilgileri

Gümüldür Orman Kampı belde merkezine oldukça yakın konumda ve anayol ile sahil arasında konumlanmıştır. İzmir, Seferihisar, Menderes, Özdere ve Kuşadası istikametlerinde çalışan toplu taşıma araçları ile kolay ulaşılabilen bir yerdir.

Pissa Koyu, Dikili

Cam gibi denizi, incecik kumu ve muhteşem doğası ile İzmir kamp alanları arasında önemli bir yere sahip olan Pissa Koyu Dikili İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Hafta içlerinde nispeten sakin hafta sonlarında ise daha canlı ve kalabalık bir ortama sahip olan Pissa Koyu İzmir’de kamp yapılacak yerler dendiğinde ilk akla gelenlerdendir.

Pissa Koyu Kamp Olanakları

Dikili kamp alanları arasında yer alan Pissa Koyu’nda yeme içme, market, duş ve tuvalet gibi olanaklardan yararlanmak için koydaki tesislerde kamp yapmak yerinde olur. Ancak ince kumlar üzerinde güneşin ve denizin tadını çıkarmak için diğer alanları kullanmak ve buralarda çadır kurmak da mümkündür.

Pissa Koyu Konum Bilgileri

Pissa Koyu Dikili İlçesi sınırları içerisinde Bademli yakınlarındadır. İzmir’in kuzeyinde yer alan kamp alanı Çanakkale yönündeki ana karayoluna oldukça yakın bir konumdadır.

Acar Camping, Foça

Masmavi denizin ve yeşil doğanın keyfini çıkarabileceğiniz kamp yerleri arasında ön sıralarda bulunan Foça Acar Camping İzmir kamp alanları arasında memnuniyetle anılan yerlerden birisidir. Denizinin belirli bir açıklıktan sonra birden derinleşmesi dikkatli olmayı gerektirir.

Acar Camping Kamp Olanakları

Acar Camping kamp olanakları bakımından beklentileri karşılayacak yeterliliktedir. Plaj mobilyalarının yanı sıra elektrik, su, duş, tuvalet, market ve internet gibi hizmetler kamp tutkunlarının güzel vakit geçirmesini sağlar.

Acar Camping Konum Bilgileri

Acar Camping Foça İlçesi sınırları içerisinde ve Güvercin Adasına bakan koyda yer alır. Ulaşım imkânları oldukça iyidir.

Karagöl Tabiat Parkı, Menemen

Karagöl Tabiat Parkı Menemen İlçesi sınırları içerisinde bulunan önemli kamp yerleri arasındadır. Göl kenarında, doğal ortamda, benzersiz bir manzara eşliğinde kamp yapmak istiyorsanız buranın en iyilerden birisi olduğundan emin olabilirsiniz.

Karagöl Tabiat Parkı Kamp Olanakları

Çocuklu aileler için oyun alanlarından elektrik, su ve tuvalete, mangal yerlerinden çadır kamp alanlarına kadar pek çok olanağa sahip olan kamp alanı ücretli sistem ile çalışmaktadır. İzmir karavan kamp arayışında olanlar da buradaki benzersiz doğal ortamın tadını rahatlıkla çıkarabilir.

Karagöl Tabiat Parkı Konum Bilgileri

Karagöl Tabiat Parkı Yamanlar yönünden oldukça zahmetli bir yol ile ulaşılabilen bir konumdadır. Ancak bu zorlu yol onun bakir kalabilmesinin de en önemli sebebi sayılabilir. Yaklaşık 1 saatlik araba yolculuğu muhteşem güzelliklerle baş başa kalmanızı sağlayacaktır.

Mona Glamping Caravan Suites, Seferihisar

İzmir kamp alanları arasından seçim yapmaya çalışırken konfordan vazgeçemeyenler için Glamping deneyimi harika bir seçenek olabilir. Seferihisar’da bulunan Mona Glamping Caravan Suites çadırı ve karavanı ile gelmek isteyenlere kapalıdır. Onun yerine bu deneyimi kendi sunduğu ortamda misafirlerine yaşatır.

Mona Glamping Caravan Suites Kamp Olanakları

Çadır ve karavan kampı konusunda pek çok alternatif sunan Mona Glamping bünyesinde konaklama araçlarının yanı sıra su, duş, tuvalet, elektrik ve internet gibi olanaklar mevcuttur.

Mona Glamping Caravan Suites Konum Bilgileri

Tesis Seferihisar merkezine çok yakın bir konumdadır. İlçeden Sığacık yönüne giden karayolu ile kolayca ulaşılabilir.

Teos Sanat Kampı, Seferihisar

Teos Sanat Kampı Seferihisar İlçesi Sığacık Beldesinde bulunmaktadır. Sığacık yakınında olması dolayısıyla kamp sakinlerinin beldedeki tüm etkinliklere ulaşması son derece kolay olmaktadır.

Teos Sanat Kampı Kamp Olanakları

Teos Orman Kampı olanakları oldukça çeşitlidir. Elektrik, su, duş, tuvalet, internet bağlantısı, buzdolabı, kafe gibi olanakları olan kampta diğer ihtiyaçlara yakın konumdaki Sığacık üzerinden kolayca ulaşılır.

Teos Sanat Kampı Konum Bilgileri

Teos Sanat Kampı, Sığacık Kalesi ve Sanat sokağı gibi noktalara oldukça yakın mesafededir. Sığacık Seferihisar’dan kolaylıkla ulaşılabilen önemli ve sakin bir tatil beldesidir.

Kalemlik Orman Parkı, Menderes

Kalemlik Orman Parkı İzmir kamp alanları arasında oldukça bilinen ve önemli bir yerdir. Orman ve deniz kampçılığına aynı anda imkân sağlaması temel özelliklerinden birisidir. Menderes İlçesi Özdere Beldesinde bulunan kamp alanı karavan, çadır ya da bungalov gibi alternatiflere sahiptir.

Kalemlik Orman Parkı Kamp Olanakları

Mükemmel kızılçam ormanları içerisinde bulunan tesiste doğa yürüyüşleri ve yüzme en önemli olanaklardandır. Ayrıca restoran, duş, tuvalet, elektrik gibi hizmetler kamptaki diğer imkânlar arasında sayılabilir.

Kalemlik Orman Parkı Konum Bilgileri

Özdere sahil şeridi ile Sünger Burnu arasında kalan bölgede bulunan Kalemlik Orman Parkı ulaşım imkânları bakımından oldukça şanslı bir konumdadır.

Off-Road Karavan Kullanmanın Avantajları