İstanbul ve Çevresindeki En Popüler 10 Kamp Alanı

9 Temmuz 2024

İstanbul ve çevresi kamp tutkunlarını beklemedik sürprizlerle selamlayabilecek yapıdadır. Devasa şehrin her iki yakasında ve özellikle kuzey bölgelerinde çok sayıda kamp alanı bulunur.

Sahil Kamp İstanbul

İstanbul kamp alanları arasında en donanımlılarından birisidir. Sahil Kamp İstanbul Şile ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Çadır, karavan, villa ve bungalov tarzı konaklama imkânlarının varlığı hizmet çeşitliliği bakımından değerlidir.

Sahil Kamp İstanbul Kamp Olanakları

Sahil Kamp İstanbul, karavan sahiplerine yönelik olarak sunduğu kamp yeri imkânı ile bilinir. Tesiste ayrıca çadır kiralama hizmeti de sunulmaktadır. Temiz plajında denize girmek, ormanda doğa yürüyüşleri yapmak ve tatilde kafa dinlemek isteyenlerdenseniz şehrin gürültüsünden kaçarak soluğu bu kamp yerinde alabilirsiniz. Tesiste bulunan restoran ve market pek çok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz donanımdadır.

Sahil Kamp İstanbul Konum Bilgileri

Sahil Kamp İstanbul’da Riva ve Şile arasında yer alan Sahilköy sınırları içerisindedir. Ulaşım imkânları yönünden oldukça avantajlı olduğu söylenebilir.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı

İstanbul'a yakın kamp alanları arasında Kumköy Kilyos Kamp Alanı ilk akla gelenlerden birisidir. Sarıyer sınırları içerisinde yer alan Kilyos denizi ve doğasının yanı sıra festival ve yaz eğlencesi dendiğinde ilk akla gelen yerlerden birisidir. Kilyos kamp alanı olarak bilinen bölgede de benzer etkinlikler yapılmaktadır.

Kumköy Kilyos Kamp Olanakları

İstanbul kamp alanları arasında deniz ile ilişkisi iyi olan ve sadece bu sebeple bile tercih edilebilen yerlerden birisidir. Kamp ve çevresinde bulunan işletmelerden sağlanacak olanaklar ile her türlü ihtiyacı gidermek mümkündür. Yaz için daha fazla tercih edilen bir yerdir.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı Konum Bilgileri

Sarıyer ilçe merkezine yakın konumda bulunan Kumköy Kilyos Kamp Alanı ulaşım bakımından oldukça avantajlıdır. Hem özel araç hem de toplu taşıma araçlarıyla Kilyos’a ulaşmak kolaydır.

Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanı

İstanbul kamp alanları içerisinde Sarıyer sınırlarında yer alan bir başka nokta Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanıdır. Marmaracık Milli Parkı Rumelifeneri köyü ile Demirciköy arasında Karadeniz’e bakan muhteşem bir koyda yer alır. İstanbul Marmaracık Kampı içerisinde deniz kenarında bulunan alanda çadır kampı yaygın olarak kullanılır.

Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Olanakları

Sessiz ve sakin bir koyda kafa dinlemek ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal olan kamp yerleri arasındadır. Yakın çevresi işletme açısından zengin olmayan bölgeye ihtiyaçlar yönünden tedbirli gitmeniz gerekir.

Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanı Konum Bilgileri

Rumelifeneri Köyü ile Demirciköy arasında kalan Marmaracık Koyu Karadeniz’e bakan muhteşem bir doğal ortama sahiptir. Marmaracık Kampı yeni otoyola ve diğer ulaşım seçeneklerine oldukça kolay erişilebilen bir konumda yer alır.

Polonezköy Kamp Alanı

Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Polonezköy Kamp Alanı İstanbul kamp yerleri arasında oldukça popülerdir. Polonezköy Tabiat Parkı ve Polonezköy gezilecek yerler listesindeki diğer konumları doyasıya gezmek için ideal bir tatil fırsatı sağlar.

Polonezköy Kamp Olanakları

Polonezköy ve yakın çevresinde hem yemek hem de alışveriş yapmak için oldukça fazla seçenek vardır. Bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir, benzersiz manzaraları kadrajınıza alarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Ayrıca çevredeki işletmeler aracılığıyla ATV turlarına katılabilir ve yeni heyecanlar ile tanışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Polonezköy Kamp Alanı Konum Bilgileri

İstanbul geneline ve Beykoz ilçe merkezine oldukça yakın konumda olan Polonezköy için ulaşım seçenekleri oldukça fazladır. Toplu taşıma ve özel araç ile bölgeye kolayca ulaşılır.

Darlık Barajı Kamp Alanı

İstanbul’un en büyük ve en önemli barajlarından birisi olan Darlık Barajı Şile ilçesi sınırlarındadır. Darlık Barajı Kamp Alanı harika bir doğal ortamda sükûnet içerisinde kamp yapmak isteyenler için ideal bir yer olarak kabul edilir.

Darlık Barajı Kamp Olanakları

Şile Darlık Barajı ve yakın çevresinde pek çok noktada kamp yapılabilir. Darlık Barajı kamp imkânları açısından benzersiz manzaralar ve doğal ortamlar sunarken bölgeye alışveriş açısından hazırlıklı gitmek yerinde olacaktır.

Darlık Barajı Kamp Alanı Konum Bilgileri

Darlık barajı Şile ilçe merkezi ile Ömerli barajı arasında konumlanmış önemli bir su kaynağıdır. Bölgeye hem özel araç hem de toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşılır.

Belgrad Ormanı Kamp Alanı

İstanbul’un en sıkı korunan ve en önemli yeşil alanlarından birisi Belgrad Ormanıdır. İçerisinde ateş yakmak ve benzeri faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyen bölgede kamp yapmak çok sıkı kurallara bağlanmıştır. Orman teşkilatı görevlileri tarafından son derece sıkı bir denetime tabi tutulan bölgede çevreyi kirletmek ve zarar vermek önemli cezai yaptırımlar ile sonuçlanabilir.

Belgrad Ormanı Kamp Olanakları

Belgrad Ormanı kamp olanakları açısından yüksek düzeyli sınırlamalardan söz edilebilir. Katı kurallara uyum sağlayarak yapılacak günlük faaliyetler içerisinde yürüyüş ve bisiklet parkurlarını kullanmak önemli yer tutar. Ancak resmi statüde bir kamp yeri olmadığını belirtmek gerekir.

Belgrad Ormanı Kamp Alanı Konum Bilgileri

Belgrad Ormanı geniş bir alana yayılmış olmakla birlikte Sarıyer ilçesi Bahçeköy mevkiinde yer alan giriş sık kullanılan bir noktadır. Bölgeye Kemerburgaz yönünden ulaşmak da mümkündür.

Fethiye’nin En İyi Kamp Alanları