Fethiye’nin En İyi Kamp Alanları

9 Temmuz 2024

Şehrin gürültüsünden ve iş yaşamının stresinden uzaklaşıp doğa ile iç içe huzurlu zaman geçirmenin en ideal yolu tabii ki kamp yapmak. Kamp yerleri ve imkânları bakımından ise ülkemiz tam bir cennet! Ancak ülkemizde özellikle bazı destinasyonlar var ki; karavan ve çadır kampı için unutulması güç büyüleyici anlar yaşamayı vadediyor. Bunlardan biri olan Fethiye, kamp tutkunları için yeşilin her tonunu barındıran el değmemiş ormanları ve kristal berraklığındaki masmavi deniziyle doğanın tüm güzelliklerini bir arada sunuyor. Sabah meltemini teninizde hissederek uyanmak, ormanlardan yayılan çam kokusu eşliğinde serin suların keyfini çıkarmak ve yıldızların altında uyuyarak günü tamamlamak Fethiye kamp alanları sayesinde hayal olmaktan çıkarak gerçeğe dönüşüyor.

Fethiye ve sunduğu kamp alanı olanakları tartışmasız ki muhteşem. Ancak gerek karavan gerekse de çadır kampı gerçekleştirmek bazen zahmetli bir hal alabiliyor. Karavanın toprak ve engebeli yollarda zorlanması ya da çadır kurmanın zaman alıcı ve meşakkatli bir iş olması kamp tutkunlarını bezdiren güçlüklerden sadece birkaçı. Bu sorunun en etkili çözümü ise pick-up araçlara uygun şekilde dizayn edilen yeni nesil modüler yaşam kabini: Stork Camper. Karavan konforunu ve daha fazlasını pick-up aracınızda yaşamanıza imkân tanıyan Stork Camper’ınız hazırsa Fethiye’nin en iyi kamp alanlarını değerlendirerek macera ve eğlence dolu rotanızı oluşturmaya başlayalım!  

Sea Valley Bungalows

Fethiye yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz güzellikte koylarıyla meşhur. Bunlardan biri de Kabak Koyu. Kabak Koyu kamp yerleri doğanın ve denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Sahip olduğu imkânlar ile doğanın kucağında konforu ve rahatlığı vadeden Sea Valley Bungalows, Kabak Koyu kamp alanları arasında öne çıkıyor. Etrafı çam ormanları ile çevrili olan Sea Valley Bungalows, eşsiz deniz manzarasıyla da kendine hayran bırakıyor. Çadır kampının yanı sıra şirin bungalov evlerinde konaklama imkânı da bulunan tesis, restorandan yüzme havuzuna kadar birçok olanaktan da faydalanma fırsatını konuklarına sunuyor.

Sea Valley Bungalows Kamp Olanakları

      Plaj

      Açık yüzme havuzu

      Ücretsiz şezlong ve şemsiye

      Konaklayanlar için ücretsiz açık büfe kahvaltı

      Ücretli öğle ve akşam yemekleri

      Restoran

      Alkollü ve alkolsüz içeceklerin sunulduğu bar ve plaj bar.

      Market

      Duş / WC

      Ücretli çamaşır yıkama hizmeti

      Elektrik / Wi-Fi

      Bilardo, langırt ve masa tenisi

Sea Valley Bungalows Konum Bilgileri

Kabak Koyu’nun eşsiz güzelliklerini deneyimleme imkânı sunan Sea Valley Bungalows, Faralya Mahallesi’nde bulunuyor. Kelebekler Vadisi’ne 9 km uzaklıkta bulunan tesis, D-400 Karayolu’na ise 35 km mesafede.

Mandala Camping

Fethiye çadır kampı söz konusu olduğunda Kabak Koyu’ndan hemen ayrılmak mümkün değil. Farklı imkânlar sunan birçok kamp alanına ev sahipliği yapan Kabak Koyu bu özelliği ile rakipsiz. Kabak Koyu’nda yer alan kamp alanlarından bir diğeri ise Mandala Camping. Doğrudan plaj üzerinde bulunmayan ama onun yerine Kabak Koyu’nun nefes kesici manzarasını panoramik bir şekilde izleme imkânı sunan Mandala Camping, zeytin, çam ve meyve ağaçlarıyla bezenmiş bir kamp alanı sunuyor. Mandala Camping kumsalda bulunmaması rağmen Kabak Plajı’na ulaşmak için kamp alanından kısa bir yürüyüş gerçekleştirmek yeterli. Doğanın kucağında sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil arayışı içerisinde olanları bekleyen tesis, hem çadırda hem de bungalovda konaklama imkânı sunuyor.   

Mandala Camping Kamp Olanakları

      Açık yüzme havuzu

      Güneşlenme terası

      Bahçe ve piknik alanı

      Ücretsiz kahvaltı

      Restoran

      Cafe / Bar

      WC / Duş

      Elektrik / Wi-Fi

Mandala Camping Konum Bilgileri

Mandala Camping de Kabak Koyu Faralya Mahallesi’nde yer alıyor. Kabak Plajı’na 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan tesis, orman içerisindeki eşsiz konumu ve muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. 

Katrancı Orman Kampı

Ormanın denize iyice sokulduğu eşsiz güzellikteki konumu ile doğa ve kamp tutkunlarına kendine aşık eden Katrancı Koyu, Fethiye kamp alanları dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri oluyor. Bu koyda yer alan Katrancı Orman Kampı, hem serin sularda rahatlama hem de ağaçların gölgesinde dinlenme imkânını bir arada sunuyor. İnce kumlardan oluşan sahili ve sığ denizinden dolayı çocuklu ailelerin de gözdesi olan Katrancı Orman Kampı bünyesinde çadır ya da karavan kampı gerçekleştirmek mümkün. Piknik alanları ve kamp yaparken bile ev konforu sunan olanakları ile dikkat çeken Katrancı Orman Kampı, dalış, olta balıkçılığı ve doğa yürüyüşleri gibi tatilin keyfine keyif katan aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. 

Katrancı Orman Kampı Kamp Olanakları

      Plaj

      Şezlong ve şemsiye

      Piknik alanı / piknik masaları

      Mangal alanı

      Restoran

      Kafeterya / Büfe

      Market

      Buzdolabı kiralama

      Duş / WC / Soyunma kabinleri

      Elektrik / Wi-Fi

Katrancı Orman Kampı Konum Bilgileri

Fethiye ilçe merkezine 15 km mesafede yer alan Katrancı Orman Kampı’na hem kara hem de deniz yoluyla ulaşmak mümkün. Özel aracınızla ise Muğla yolunu takip edip Yanıklar’a, daha sonra ise tabelaları izleyerek Katrancı Koyu’na ve tesise ulaşabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi olan doğa harikası Kelebekler Vadisi, sarp kayalarla çevrili özel konumundan dolayı saklı cennet olarak anılıyor. İsmini barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden alan vadi, birinci dereceden doğal sit alanı olarak kabul edildiği için sadece belirli bir alanında kamp yapılıyor. Bu alanda yer alan ve kamp yapmak için tek seçenek olan Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, çadır kurmanın yanı sıra bungalov evlerde konaklama olanağına da sunuyor. Ancak tesis bölgenin hassas konumundan dolayı birçok kısıtlamaya sahip. Dolayısıyla Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, alışılan konfor unsurlarından arınıp doğa ile tamamen bütünleşmek isteyenler için mükemmel bir seçenek halini alıyor.       

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı Kamp Olanakları

      Plaj

      Açık büfe kahvaltı

      Akşam yemeği

      Balık restoranı

      Alkollü, alkolsüz içeceklerin sunulduğu bar

      Atıştırmalıkların satıldığı snackbar

      Market

      Duş / WC

      Elektrik şarj üniteleri  

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı Konum Bilgileri

Fethiye, Ölüdeniz Beldesi sınırları içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi Kamp Alanı, Babadağ eteklerinde konumlanıyor. Ölüdeniz merkeze 40 dakikalık mesafede bulunan tesis, Fethiye ilçesine ise 1 saat uzaklıkta yer alıyor. Konum itibarıyla kamp alanına sadece tekne vasıtasıyla ulaşmak mümkün oluyor.

Shiva Camp

Yine Kabak Koyu’ndayız! Kamp yerleri bakımından zengin bir çeşitlilik sunan Kabak Koyu’nda yer alan Shiva Camp, seyrine doyum olmayan manzarası ile ön plana çıkıyor. Kabak Koyu manzarasına hakim konumu ile Shiva Camp, çam ağaçları içerisindeki çadır alanları ve konforlu bungalovları ile hizmet veriyor. Mavi ve yeşilin kavuşmasını en net şekilde izleme olanağı sunan tesisten sahili ulaşmak ise sadece 5 dakikalık bir yürüyüş sonunda mümkün oluyor.

Shiva Camp Kamp Olanakları

      Açık yüzme havuzu

      Havuzda şezlong ve şemsiye

      Ücretsiz kahvaltı

      Ücretli öğle ve akşam yemeği

      Restoran

      Cafe / Havuz bar

      Elektrik / Wi-Fi

      Duş / WC

      Çamaşır yıkama ve kuru temizleme hizmeti

Shiva Camp Konum Bilgileri

Faralya Mahallesi’ne bağlı Kabak Koyu’nda yer alan Shiva Camp alanına Kabak Koyu tekneleri ya da özel araçla ulaşmak mümkün.

Ölüdeniz Beach Camping

Denize sıfır konumda bir kamp alanı arıyorsanız Ölüdeniz Beach Camping tam size göre. Ölüdeniz kamp alanları içerisinde en çok bilineni ve ücretsiz olanı Ölüdeniz Beach Camping, masmavi Ölüdeniz’e karşı altın rengi kumlar üzerinde geçirebileceğiniz eşsiz bir kamp deneyimi vadediyor. Kamp alanı ücretsiz olduğu için sahip olduğu imkânlar da haliyle biraz kısıtlı. Ama söz konusu eşsiz Ölüdeniz ve doğal güzellikleri olduğunda bu tarz ayrıntılara takılmak tabii ki mümkün olmuyor.  

Ölüdeniz Beach Camping Kamp Olanakları

      Ücretsiz plaj

      Plaja yakın market ve restoranlar

      Duş / WC

      Otopark

Ölüdeniz Beach Camping Konum Bilgileri

Ölüdeniz merkeze yürüme mesafesinde bulunan Ölüdeniz Beach Camping, Fethiye ilçesine ise araçla 30 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Kamp alanına özel aracın yanı sıra yarım saat aralıklar ile Fethiye’den hareket eden minibüslerle de ulaşmak imkân dahilinde.

Aksazlar Camping

Turkuaz rengi denizi, altın rengi kumlardan oluşan sahili ve bu güzellikleri çevreleyen yemyeşil ormanları ile Aksazlar Koyu, doğanın her rengini kusursuz bir şekilde yansıtıyor. Ancak Aksazlar Koyu kamp yerleri bakımından sadece tek bir opsiyon sunuyor: Aksazlar Camping. Aksazlar Koyu’nda mükemmel bir konumda yer alan kamp alanı sağladığı hizmetler ve imkânlardan dolayı başka bir seçenek de aratmıyor. Hem çadır hem de karavan kamp alanları bulunan tesis konaklamak için bungalov olanağına da sahip.

Aksazlar Camping Kamp Olanakları

      Ücretsiz Plaj

      Ücretli şezlong ve şemsiye

      Restoran

      Beach Bar

      Market

      Kamp ateşi yakma alanları

      Duş / WC

      Bulaşık yıkama alanları

      Elektrik

      Otopark

Aksazlar Camping Konum Bilgileri

Fethiye ilçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunan Aksazlar Camping alanına hem özel araçla hem de toplu taşıma vasıtasıyla ulaşmak mümkün. Eğer özel aracınızla ulaşım sağlamak istiyorsanız Fethiye Kordon ve Yat Limanı’nı geçtikten sonra yol üzerinde karşınıza çıkacak Tersane’den sağa dönmeniz yeterli.

Darboğaz Koyu Kamp Alanı

Kartpostal gibi bir manzaraya karşı kamp yapmaya hazır mısınız? O zaman kamp malzemelerinizi, sırt çantalarınızı hazırlayın ve rotanızı Darboğaz Koyu Kamp Alanına çevirin! Çadır kamp yerleri söz konusu olduğunda el değmemiş saf doğası ile öne çıkan Darboğaz Koyu, Fethiye’nin en güzel koyları listesinde üst sıralarda yer alıyor. Ağaç gölgelerinin denizin turkuaz rengi berrak sularına düştüğü bu koy, sakinliği ve sessizliği ile konuklarına adeta cennetten bir köşe vadediyor. Ancak Darboğaz Koyu Kamp Alanına ulaşmak biraz meşakkatli. Koya ulaşmak için aracınızı yakında bulunan Gemile Koyu’na park edip patika yoldan 15 dakikalık bir yürüyüş gerçekleştirmeniz gerekiyor. Sakın gözünüz korkmasın! Yürüyüşün sonunda karşılaşacağınız manzara her zorluğa değer. 

Darboğaz Koyu Kamp Alanı Kamp Olanakları

      Plaj

      Kamp alanı

      Mangal ve kamp ateşi yakma imkânı

Darboğaz Koyu Kamp Alanı Konum Bilgileri

Fethiye ilçe merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan Darboğaz Koyu Kamp Alanına, Kayaköy minibüsleri ile ulaşmak mümkün.

Tepe Camping

Denizi ve yüzmeyi sevenler için en ideal kamp alanı seçenekleri arasında sahil kenarları bulunuyor. Mavi bayraklı Çalış Plajı’nın hemen yanı başında yer alan Tepe Camping ise kamp tutkunlarını Ege’nin kristal berraklığındaki deniziyle buluşturuyor. Hem çadır hem de karavan kampı yapma imkânı tanıyan tesiste aynı zamanda apart dairelerde konaklama seçeneği de mevcut. Özellikle Fethiye karavan kamp alanları arasında epey revaçta olan Tepe Camping sunduğu hizmetler ve imkânlarla da şehir hayatının rahatlığını ve konforunu hiç aratmıyor.

Tepe Camping Kamp Olanakları

      Plaj

      Açık yüzme havuzu

      Çocuk havuzu

      Ücretli kahvaltı

      Restoran

      Bar

      Market

      Mangal ve kamp ateşi yakma alanları

      Elektrik / Wi-Fi

      WC / Duş

Tepe Camping Konum Bilgileri

Merkezi bir konuma sahip olan Tepe Camping alanına ulaşmak oldukça basit. Fethiye merkeze yürüme mesafesinde bulunan tesise Cahit Beğenç Bulvarı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Flamingo Beach Camping

Dünyaca meşhur Çalış Plajı’na gelmişken Flamingo Beach Camping alanına uğramamak olmaz. Çalış Plajı’na yürüme 2 dakikalık mesafede bulunan Flamingo Beach Camping alanında kamp yaparken ince kumlu sahilin, tertemiz denizin keyfini çıkarmanın yanı sıra Fethiye’nin canlı ve hareketli sokaklarında dolaşma fırsatı da elde edebilirsiniz. Böylelikle hem dinlenebileceğiniz hem de doyasıya eğlenebileceğiniz bir kamp deneyimi gerçekleştirebilirsiniz.

Flamingo Beach Camping Kamp Olanakları

      Ücretsiz plaj

      Şemsiye ve şezlong

      Restoran

      Cafe / Bar

      Market

      Mangal ve kamp ateşi yakma alanları

      Duş / WC

      Elektrik

      Ücretsiz otopark

Flamingo Beach Camping Konum Bilgileri

Fethiye ilçe merkezine sadece 3 km uzaklıkta yer alan Flamingo Beach Camping alanına toplu taşıma ve özel araçla ya da sadece yürüyerek ulaşmak mümkün.

Cennet Kamp

Cennet Kamp alanı adı gibi cennetten bir köşe adeta! Likya yolu üzerinde bulunan ve okaliptüs, zeytin ve çam ağaçlarıyla gizlenmiş olan Cennet Kamp alanı özellikle doğa yürüyüşü tutkunlarının gözde kamp yerleri arasında. Cennet Koyu’nun seyrine doyum olmayan manzarasını tepeden izleme fırsatı sunan Cennet Kamp, sahile kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor.

Cennet Kamp Kamp Olanakları

      Ücretsiz plaj

      Ücretsiz kahvaltı

      Restoran

      Bar

      Market

      Mangal ve kamp ateşi yakma alanları

      Duş / WC

      Elektrik / Wi-Fi

      Çamaşırhane

Cennet Kamp Konum Bilgileri

Uzunyurt mevkiinde bulunan Cennet Kamp alanına Fethiye Otogarı’ndan hareket eden Uzunyurt minibüsleri ile ulaşmak yaklaşık 30 dakika kadar sürüyor. Aynı zamanda tesise Kabak Koyu’ndan hareket eden teknelerle ulaşmak da mümkün.

Kabak Valley Camping

Fethiye kamp alanları arasında Kabak Koyu’nun ayrı bir yeri olduğundan bahsetmiştik. Sayıca oldukça fazla olan Kabak kamp alanları doğa ve deniz tutkunu kamp severlere farklı farklı alternatifler sunuyor. Bunlardan biri olan Kabak Valley Camping, rengarenk bungalov evleri ile ormanlar arasında gizlenmiş şirin bir köyü andırıyor. Çadır kurma imkânı da sunan Kabak Valley Camping, konumu ve sağladığı hizmetlerle ziyaretçilerine hem doğa ile bütünleşme hem de konforlu bir kamp deneyimi yaşama fırsatı tanıyor.

Kabak Valley Camping Kamp Olanakları

      Açık büfe kahvaltı

      Akşam yemeği

      Büfe

      Elektrik / Wi-Fi

      Duş / WC

      Ücretsiz otopark

Kabak Valley Camping Konum Bilgileri

Kabak Koyu’nda bulunan Kabak Valley Camping alanına ulaşmak için önce Fethiye Otogarı’ndan Faralya minibüslerine binerek Kabak’a ulaşmak, sonrasında ise koya inecek minibüslerle aktarma gerçekleştirmek gerekiyor. Özel aracınızla gelecekseniz Kabak-Faralya mevkiine ulaşmanız yeterli. Tesis çalışanları sizi yol üzerinde karşılayarak gerekli yönlendirmeleri yapıyor.

Kıdrak Camping

Fethiye karavan kamp alanları arasında sahile yakınlığıyla dikkat çeken Kıdrak Camping, Kıdrak Koyu’nda bulunuyor. Çam ağaçları ile çevrili Kıdrak Plajı’na yürüyüş mesafesinde yer alan Kıdrak Camping deniz ve doğa tutkunlarını bir arada ağırlıyor. Sakin, doğa ile iç içe ve konforlu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak noktası olan Kıdrak Camping alanı ziyaretçilerine bungalovlarda konaklama imkânı da sunuyor.

Kıdrak Camping Kamp Olanakları

      Plaj

      Açık yüzme havuzu

      Güneşlenme terasları

      Dinlenme bahçeleri

      Ücretsiz açık büfe kahvaltı

      Restoran

      Cafe / Bar

      Kamp ateşi yakma alanları

      Elektrik / Wi-Fi

      Duş / WC

      Çamaşırhane

      Ücretsiz otopark

Kıdrak Camping Konum Bilgileri

Fethiye ilçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Kıdrak Camping alanına toplu taşıma kullanarak ya da özel araçla ulaşmak mümkün. Yarım saat aralıklarla Fethiye Otogarı’ndan hareket eden Kıdrak Koyu ve Uzunyurt minibüsleri ile kamp alanına zahmetsizce ulaşabilirsiniz.

Bağ Camp Kabak

Muğla Fethiye kamp alanları içerisinde hem çadırda hem de karavanla konaklama imkânı sunan tesis, eşsiz Kabak Koyu manzarası ile gönüllerde taht kuruyor. Tesis, ormanlık alanda doğa ile baş başa tatilinizi geçirebileceğiniz huzurun ve sakinliğin adresi olarak anılıyor. Bağ Camp Kabak hem çadır hem de karavan kampçıları için sunduğu hizmetler ve doğa ile bütünleşmeyi sağlayan aktivitelerle de ziyaretçilerinden olumlu not alıyor.

Bağ Camp Kabak Kamp Olanakları

      Sabah kahvaltısı

      Akşam yemeği

      Ortak kullanım mutfak alanı

      Organik tarım etkinlikleri

      Elektrik / Wi-Fi

      Duş / WC

      Yürüyüş parkurları

Bağ Camp Kabak Konum Bilgileri

Fethiye’den yola çıktıktan sonra Ölüdeniz istikametini takip ederek, Faralya üzerinden Kabak Koyu’na ve sonrasında Bağ Camp Kabak tesisine ulaşabilirsiniz.

Günlüklü Camping

Yanıklar mevkiinde, Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde bulunan Günlüklü Camping, kuş cıvıltıları eşliğinde, ağaçların gölgesinde dinlenerek yenilenebileceğiniz doğa harikası kamp alanı seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günlüklü Plajı’na sadece 400 m mesafede bulunması ise kamp alanını deniz tutkunları için de ideal hale getiriyor. Çadırınızı kurarak kamp gerçekleştirebileceğiniz Günlüklü Camping, dilerseniz bungalovlarda konaklama imkânı da sunuyor.

Günlüklü Camping Kamp Olanakları

      Ücretsiz plaj

      Açık yüzme havuzu

      Ücretli sabah kahvaltısı

      Restoran

      Bar

      Market

      Buzdolabı

      Mangal ve kamp ateşi yakma alanları

      Elektrik / Wi-Fi

      Duş / WC

      Çamaşır makinesi

      Ücretsiz otopark

Günlüklü Camping Konum Bilgileri

Fethiye’de kamp yerleri arasından sunduğu doğal güzellikler ve sağladığı imkânlar ile ön plana çıkan Günlüklü Camping’e ulaşım oldukça kolay. Fethiye ilçe merkezine sadece 15 km mesafede bulunan kamp alanına Fethiye’den hareket eden Yanıklar Köyü minibüsleriyle ya da özel aracınızla zahmetsizce ulaşabilirsiniz.

Antalya’nın En İyi Kamp Alanları